Despre Promovare

Afacerile sunt oameni. Oameni care vând și oameni care cumpără. Oameni care ajung să înțeleagă ce-i poate uni și care știu că dintr-o afacere ambele părți trebuie să iasă în avantaj. Așa se nasc relații de afaceri, colaborări de scurtă sau lungă durată, cunoștințe, amiciții, prietenii.
 
Dar ca să-i cunoști pe oamenii care îți pot deveni, pentru început, parteneri de afaceri, trebuie să te promovezi. Ca un adolescent care se îmbracă frumos, își aranjează părul, își lustruiește ghetele. Vorbește frumos, este drăguț, pe scurt își creează o imagine bună. Și face asta și acasă și la școală și când iese la plimbare. Peste tot!
 
La fel și noi cu firmele noastre. Trebuie să le creem o imagine bună și să le promovăm mereu, atât online cât și offline!
 
Dacă până acum câțiva ani marea luptă a marketingului și promovării se ducea offline, cu materiale publicitare tradiționale, absolut necesare oricărei prezentări, în ultimii ani publicitatea și promovarea online au devenit principalul motor în zona de advertising.
 
Au rămas și, cu siguranță, vor mai rămâne în folosință materialele tipărite, cele personalizate, care te ajută să te promovezi și să te identifici. Aici vorbim de cărți de vizită, legitimații, ecusoane, diplome, etichete, mape, cataloage de prezentare, invitații, imprimări și personalizări de tricouri, salopete, șepci și alte materiale textile, căni și pixuri personalizate, stegulețe, stickere de perete, plăcute gravate pentru cupe, medalii și trofee, agende, calendare și alte asemenea.
 
Au scăzut însă dramatic în acest domeniu fizic, tradițional al promovării, materiale promoționale tipărite precum flyere, broșuri, pliante, la fel ca toată publicitatea din presa scrisă și multe altele. Le-a luat locul, cu mare rapiditate și mult succes, promovarea în mediul virtual, promovarea online.
 
Soluțiile IT dezvoltate în ultima perioadă, având o dinamică ascendentă, pot satisface orice necesitate de promovare online. Pe lângă acestea, alte soluții IT pot viza în mod direct activitatea firmei având marele avantaj de a optimiza și fluidiza fluxurile de producție, de a implementa protocoale de funcționare, de a dezvolta și supraveghea întrega activitatate. Soluțiile IT pot fi diverse, de la programe individuale de calcul de prețuri, programe de facturare, de gestiune, de management al documentelor, de arhivare, de programare a activităților sportive sau de altă natură și a fluxurilor de producție, până la programe integrate care pot realiza digitalizarea întregii afaceri.
 
Promovarea online pleacă de la un web site bine construit, care respectă cerințele și protocoalele motoarelor de căutare, care are un conținut relevant, astfel încât potențialii tăi clienți să găsesască în el, cu ușurință, exact ceea ce caută.
 
Spre deosebire de promovarea tradițională prin materiale tipărite precum afișe, reviste, ziare, postere, unde anunțul tău va fi afișat indiferent dacă oamenii care îl văd sunt sau nu interesați de el iar tu plătești oricum pentru asta, în marketingul online oamenii care văd anunțul tău sunt direct interesați de el, altfel neputând să-l vadă, publictatea online targetând oamenii care caută produsele tale sau similare cu ale tale.
 
Așadar, ca să ne facem cunoscuți potențialilor nostri clienți, viitori clienți, amici sau prieteni, haideți să îmbinăm armonios publicitatea tradițională cu promovarea online, iar pentru a ne simplifica și dezvolta în același timp activitatea să apelăm la soluții IT personalizate.
 
Se spune că vârsta ți-o dă atitudinea. Haideți să fim cu toții precum adolescentul plin de speranță, optimist, îmbracat frumos, cu freza făcută și ghetele lustruite, care merge spre locul primei lui întâlniri.
 
Vă așteptăm cu drag!
 
 
Echipa ON MEDIA Design
Top